Over ons

Historie van :

 

 

 

 

Door de mechanisering in de agrarische sector werd in de begin jaren '50 de vraag van de boeren naar een gezamenlijke inkoop van tractoren en werktuigen groter. Een coöperatief mechanisatiebedrijf onder de naam LODO (afkorting van LOchem - DOetinchem) werd in 1954 opgericht door de Achterhoekse en Twentse coöperaties. De klanten hadden veel inbreng in het bedrijf omdat ze door de coöperatieve vorm deel uitmaakten van het bedrijf.

De LODO was op twee locaties gevestigd. In het centrum van Lochem, aan de Prins Bernhardweg werd destijds een smederij overgenomen. In Doetinchem stond de showroom, die tijdens de veemarkt was geopend. Met deze twee locaties bewerkte het bedrijf voor die tijd een groot gebied. 

Door de uitbereiding van zowel de smederij als van het stadscentrum van Lochem werd het bedrijf genoodzaakt om te verhuizen naar een andere locatie. In 1978 opende het bedrijf haar nieuwe vestiging op het industrieterrein aan de noordzijde van het Twentekanaal, aan de Kwinkweerd in Lochem. Dit is de plek waar Mechanisatie Lochem BV nu nog steeds is gevestigd. Vanaf dit moment groeide zowel de mechanisatietak maar ook de afdeling melkwinning en stalinrichting flink.

Inmiddels had het bedrijf de naam Cebeco-Handelsraad gekregen als gevolg van een fusie van het Centraal Bureau en de ABTB. Toen ook de aandelen van de andere coöperaties werden overgenomen kreeg het bedrijf de naam Cebeco-Mechanisatie.

Sinds 1991 is de organisatie Cebeco-Handelsraad begonnen met het privatiseren van de vestigingen, het bedrijf in Lochem is in 1996 geprivatiseerd. Sindsdien heeft het bedrijf de naam Mechanisatie Lochem BV.

Sinds de privatisering heeft het bedrijf flink aan de weg getimmerd. Steeds meer klanten leerden de weg naar Mechanisatie Lochem BV kennen. Momenteel zijn er ca 15 personen werkzaam.

Tegenwoordig richt Mechanisatie Lochem BV zich voornamelijk op de landbouwmechanisatie en kan als Fendt dealer een totaal pakket van tractoren en werktuigen leveren en onderhouden.

Goede service, klantgerichtheid, persoonlijk contact en eerlijk advies staan bij ons voorop met een voorkeur voor een langdurige relatie zowel met de klant als leverancier. Zonder het economisch belang uit het oog te verliezen staat "merken trouwheid" bij ons hoog in het vaandel.